4 inredningstips för att sova bättre

Att sova gott är viktigt för att du ska må bra. Därför bör du inreda sovrummet med sömnen i åtanke. En skön kontinentalsäng, flera ljuspunkter i rummet, lugnande färger och bra förvaring hjälper dig att sova bättre om nätterna.

Sovrummet är ett av hemmets viktigaste utrymmen. Trots att mer än en tredjedel av dygnet spenderas i sovrummet är det många som glömmer bort att inreda det. Med ett vackert inrett sovrum kommer du lättare till ro efter en lång dag. Genom att lägga ned extra tid på att inreda sovrummet kan du koppla av och sova bättre. Här hittar du de fyra bästa inredningstipsen för en bättre sömn.

Välj en bra säng

Sängen är avgörande för sömnen. Om du vill sova gott och må bra bör du investera i en säng som passar dina behov. Självklart bör den även vara snygg och passar med övriga inredningen. En kontinentalsäng från Sängvaruhuset kommer att förbättra din sömn. En kontinentalsäng består av tre lager madrassdelar ovanpå varandra vilket ger en något högre sängmodell. Detta ger en lyxig hotellkänsla, men framför allt är det väldigt bekvämt att sova i en sådan säng. Sömnen är livsviktig för din hälsa och därför är det viktigt att du väljer en säng utifrån dina behov. De tre olika delarna har olika funktioner vilket gör att du kan skräddarsy din kontinentalsäng utifrån dina behov och preferenser.

Välj rätt belysning

Belysningen är avgörande för stämningen i sovrummet. Inred med flera ljuspunkter för att skapa ett funktionellt och mysigt sovrum. Dels bör du välja lampor som ger ett behagligt och stämningsfullt sken samt lampor som ger en starkare belysning som lämpar sig för läsning och städning.

Inred med lugnande färger

Du tillbringar minst en tredjedel av dygnet i ditt sovrum och därför är det viktigt att välja färger med omtanke. Lugnande färger som grått, blått och grönt är bättre för sömnen än starka färger som rött. Om du vill sova gott om natten bör du måla väggarna i färger som gör dig lugn.

Undvik för många prylar

Se till att inreda sovrummet på ett sätt så att risken för stök är liten. Bra förvaringsutrymmen är ett måste för att få undan prylar och kläder. Generellt sätt bör du undvika för många inredningsprylar i sovrummet eftersom det kan vara distraherande och störa sömnen.