Inredningstrender för 2020

Än så länge är vi fortfarande i 2019 och lever i de inredningstrender som råder, men inom kort kommer 2020 göra sitt intåg och förse oss med ny inspiration. Låt dig ledas in i en kort trendspaning inför 2020 och se vilka stilar som kommer göra succé och vilka som blåser bort.

Under 2020 kommer fler mjukare detaljer leta sig in i inredningen – gärna tillsammans med avskalade prydnadsföremål, lampor och dylikt. Man kan även ana inslag av asiatiska detaljer och mönster, samt andra länder som det franska, spanska och portugisiska. Har kolonialmakterna återvänt? För att inreda ditt hem på bästa sätt och till ett billigt pris bör du botanisera bland kampanjer och rabattkoder. På gratislandet hittar du royal design rabattkod och kan på så sätt kombinera rätt stilar med bra kvalitet.

blommönsterGulligt på ett avskalat vis

Blir du livrädd och ryggar när du tänker på rosa blommönster och rysch och pysch i sovrummet? Med förståelse, men det gulliga under 2020 är inte tantigt och fult utan modernt och uppblandat med moderna inslag och geografik. Förvisso kommer du att se ett och annat quiltat täcke i blommönster men det rör sig inte om en töntig sängkappa med volanger och fjantiga kuddar med överbelamrade detaljer. Med andra ord, du stiger inte in i ett brittiskt hem från 60-talet utan ett trendigt rum med många influenser med moderna tvister.

Kolonialtiden är inne – igen

Den ljuva tiden under medeltiden och framåt när Frankrike, Spanien och Portugal var världsherrar verkar ha kommit åter. I 2020 inredning kommer du att se porslin, mattor, tavlor och prydnadsföremål som ser ut att vara hämtade från den stora tiden när Vasco da Gama var upptäcktsresande och spanjorerna var ute på den sju haven och härjade.

Prydnadsföremål är mycket trendigt så använd gärna karaffer med mönster, små tekoppar med orientaliskt mönster, små keramikfåglar, vackra tallrikar i osvenska mönster och möbler som ser ut att komma från det japanska kejsardömet. Blanda dessa med minimalistiska inslag, lädersoffor och vacker, abstrakt konst och du har ditt hem utstakat för hela det kommande året.

vaser och kärlKombinera handmålat och rustikt med minimalism

Om du är av den kreativa sorten så är du helt rätt ute nu. Handmålat, gamla vaser med många kulörer och mönster, rustika vävstolar som prydnader, en uppdaterad gungstol eller en lapptäckesmatta är en stor del av den nya inredningen. Detta betyder att du kan göra ganska mycket med dina egna händer eller köpa in olika föremål på auktion eller second hand. Den bästa kombinationen är att ta det gamla och hemmagjorda med det nya och enkla och bilda härliga kontraster i hemmet. Få in nya energier men vräk inte ut de gamla med en gång. De kan ha mycket att tillföra. Tänk också på att det finns mycket intressant konst att hänga på väggarna som gör hela intrycket. Sydamerikanskt, kinesiskt, japanskt, spansk och afrikanskt tar bort det stela och tråkiga och ger en färgklick i ett annars ganska spartanskt skandinaviskt hem. Kombinationer och mångkultur är pricken över i:et i inredningen framöver.