Hög coolhetsfaktor i ett rum och kök!

Finns det något trendigare eller mer utmanande än att inreda ett rum och kök? Du kan antingen få det att se större ut eller ännu mindre genom färger och möbelplacering – läs vidare så får du tips!

Dags att flytta in i en ny lägenhet, ett rum och kök? Toppen! Nu kan du börja från början med väggar och tak!

Stort och luftigt eller litet och mysigt?

Så vad tycker du bäst om? Ett luftigt rum som känns öppet och svalt, eller ett mysigt rum som känns mer ombonat? Ett rum i ljusa färger, förslagsvis benvita väggar med mindre runda möbler. Sängen kan vara en kombinerad säng och soffa. Du behöver också fritt fram för ljuset att flöda in genom fönstret. Du kan placera växter på fönsterbänken så blir det till och med snyggt utan gardin. Om du tycker om de mörkare och tyngre färgerna krymper du rummet men du ökar förstås mysfaktorn. Tänk på att han några ljusare färginslag som lättar upp, kuddar eller annat.

Nattgäst?

Det kan vara bra med lite inredningstips för sovrummet om du ska ha goda vänner som nattgäster. Har du ett rymligt sovrum kan du ha en extrasäng till hands – men det finns också de som använder vardagsrummet om det inte är en studio-etta du har. En extrasäng med hjul kan lätt fällas upp och sedan ställas på högkant i förvaring. Det finns modeller med tjocka, sköna madrasser

Kombo-funktioner

Ett annat alternativ är att du har en multimöbel, kanske placerad i hörnet i sovrummet. Det finns fåtöljer som är utfällbara och bildar en säng, alternativt en tvåsitssoffa som man kan fälla ut framåt. Det finns både soffor och fåtöljer med multifunktioner som passar utmärkt i en liten lägenhet, dessutom kan man välja färger som passar in.

En liten lägenhet kan vara väldigt intressant att inreda eftersom du kan hitta många innovativa lösningar som du kanske inte skulle tänka på om allt var stort och rymligt.