Dags att sälja på loppis? Tänk på detta!

En av de största trenderna just nu är att sälja på second hand och det är inte bara bra för miljön utan det är även bra för plånboken. Det finns saker du kan göra för att effektivisera din försäljning av kläder och dina loppisar – här kommer det du behöver veta!

Att sälja kläder och prylar du inte längre använder är fördelaktigt både mot miljö och plånbok. Hemma får du mer förvaring och plats genom att rensa ut gammalt som du sedan säljer vidare och någon annan kan få glädje av sakerna istället. Det du ska göra absolut först är att rensa ut gammalt!

Ett sorteringssystem är A och O för att kunna ha struktur på det ska du sälja. Detta går att börja med redan när du börjar rensa ur i hemmet och vartefter delar du in saker i kategorier. Hett tips är att markera alla prylar med etiketter på rulle. Dessa är värda att investera i för att kunna märka upp varje plagg med kategori, samt att du kan använda dem till att markera priser inför försäljning. 

Bra att ha

När allting är utsorterat och redo för försäljning  finns det tre saker och metoder som starkt rekommenderas för att hjälpa dig hålla ordning. 

  • Klädställning
  • Enkla betallösningar
  • Hopvikbart bord

När du sorterar ut kläder är det smidigt att hänga upp dem på en klädställning som går att transportera lätt. Genom att ha en ställning kommer dina kunder kunna få en bra överblick samt att det är enkelt för dig att hålla ordning. Om det inte går att hålla allt på ställningen när den transporteras är kartonger tacksamt då det blir enkelt för dig att plocka ur och plocka ner saker.

Vid försäljningar är enkla betallösningar varmt rekommenderat då det ofta kan bli strul med växel. Kolla gärna innan vad det finns för alternativ som går att genomföra genom mobilen direkt på plats. 

Om du säljer på loppis bör du ha ett hopvikbart bord som du kan ta med dig enkelt i bilen för att kunna lägga upp mindre saker på. Om du står utomhus, vilket är vanligt exempelvis vid bakluckeloppis, är det inte kul att behöva lägga saker som ska säljas direkt på marken.