IKEA börjar med bröllop

Nej, man kan lätt tro att detta är ett försenat första april-skämt, men så är inte fallet. IKEA börjar med att uträtta vigslar och detta genom nätet för att krydda till det ännu mer. 

5276266-pink-tulip-flowersOm billiga bröllop har vi tidigare skrivit och även sagt att man får ett bättre förhållande genom att inte ta i från fotknölarna och sedan börja det gemensamma livet på ruinens brant. Nu när man kan ta del av det som Dagens Industri skriver om att IKEA nu erbjuder bröllop online så kan man lätt tänka sig att detta både är en billig variant, men även en variant som faktiskt ligger i tiden och desto mer man tänker på det desto mer självklar känns den och man kan ställa sig lite frågande om varför det faktiskt dröjt så länge innan någon kommit på denna geniala idé. Kanske kommer statiskt visa på att vigslarna under 2015 sista del stigit avsevärt, om så är det fantastiskt.

Bröllop online

”Så länge vigseln utförs av en vigselförrättare, två vittnen närvarar och en hindersprövning skickas in till Skatteverket: så är äktenskapet juridiskt bindande. Men tjänsten är även öppen för de par som bara vill testa på att gifta sig.”

Enligt artikeln kan man även läsa att man ska tänka på att alla vigslar är öppna för alla som har Facebook och vill gå in och kolla. Så, detta är inte något bröllop för den som vill värna om det privata. Men för de par som vill testa något nytt och spännande är detta ett klockrent alternativ där man själv kan få välja vart man vill hålla vigseln. På en härlig strand eller i en skogsdunge?