Vårens modetrender

Än så länge är det vinter i luften, men det stoppar oss inte från att sukta och spana mode våren och värmen. Redan nu går det att spå vad som kommer att trenda och hur vi människor ska se ut. Visst är det härligt att få blunda och drömma sig bort till vida byxor och pastelliga kläder?

5065222-vintage-eastern-hipster-woman-with-bikeUnder hösten och vintern är det mycket inom skönhetsvärden som varit på tapeten. Allt från att man ska äta rätt och hålla sig hälsosam genom att träna och stoppa i sig mat som kommer från växtriket till att man även ska ta hand om sin hälsa genom att ta sig an en ögonoperation eller laga det där hålet i tanden. Vår hälsa har blivit viktigare och nu lyssnar vi mer på oss själva och vill unna oss ett så långt och lyckligt liv som möjligt. När det nya året har börjat blomma är det många som längtar efter att ELLE ska komma ut med sitt vårnummer eller bläddrar i Vogue för att se vilka trender som passar. Man kan även lyssna på sr.se där bloggaren Molly Rustas pratar om vad som kommer att vara extra inne i vår.

De säkra trenderna

”Färgerna kommer vara inspirerade från växtriket och naturen, bland annat havsblå, solnedgångsguld och murrigt grönt och sandfärgat.”

Om man ska utgå från Molly så kommer nog de flesta att längta till våren med dess sköna klimat och underbara mode. Molly Rustas är en bloggare som nu lever på att blogga om just mode och trender, och redan nu kan hon se vad som kommer att slå stort till våren. Så, om man vill vara helt rätt så gäller det att hitta tillbaka till moder jord. Det gäller med andra ord att varva ner, se sig om och fundera kring livet. Kanske ska man få lite inspiration från snackisen Vegorätt där de två kvinnliga programledarna fått utstå hård kritik.

Att man mer går mot det naturliga, fria och vackra är ganska så självklart när man ser sig om i världen. Människan vill ha trygghet, värme och kärlek – och människan vill även utstråla trygghet, kärlek och värme. Vi kan visa otroligt mycket med vår personliga stil och vi kan även få andra människor i vår omgivning att bli mer lugna och till freds med vad vi har på oss. Att hoppas på att våra plagg kommer att leda till världsfred är kanske att hoppas på för mycket, men man kan se det som att om modet ska inspireras av det fria och det vackra i naturen så kommer kanske människorna som bär modet att bli mer lugna och harmoniska och detta kommer sedan att ge ringar på vattnet. I den bästa av alla tänkbara världar ska alla få vara som de är och leva i harmoni med varandra. Till det inträffar får man göra det man kan för att det ska bli så, och då passar att mode som tar inspiration från naturen väl in.