Från svinto till lockande svall

Knappt har champagnebubblorna från nyårsnatten hunnit avdunsta innan den välbekanta känslan är där igen: behovet av förändring. Ut med det gamla, in med det nya. Hårtrenderna 2019 sveper in oss i ett välvårdande tema som garanterat får dig att vilja förvandla dina svinto-torra toppar till ett lockande svall!

Sällan är vi väl så vansinniga på håret som de första veckorna i januari. Temperatur- och luftförändringarna under hösten och vintern tenderar nu att ha satt sina spår – knastertorra hårtoppar, varmt gula blekningar som desperat skriker efter silverschampo eller statisk elektricitet (som ingen hårolja i världen tycks råda bot på!) är vardagen för de flesta av oss.

Vare sig du är sugen på att klippa en snygg frisyr]för att fira in ditt 2019 eller bara uppdatera dig om vilka trender som gäller i år så har du kommit helt rätt. Luta dig tillbaka, unna dig gärna en sista chokladpralin från Aladdinasken och häng med när vi kikar på årets hårtrender.

Trend: Less is more

Vi blickar in i ett synnerligen kvinnligt 2019. Oro i omvärldens avspeglar sig ofta i mode- och skönhetsvärlden genom en återgång och längtan efter det traditionella, gedigna och okonstlade. Detta blir oerhört tydligt i årets hetaste hårtrender, där den gemensamma röda tråden är ett välvårdat, mjukt hår som är enkelt att styla.

Blowdry-trenden fortsätter, men istället för stela och konstlade frisyrer ser vi nu mjuka och naturliga lockar. Lockar är fortfarande en stark trend men vi gör dem inte med plattången utan istället är det stylingkräm, sova med mjuka flätor och lösa upp dem på morgonen som gäller. Pintura-slingor blir det självklara valet för dig med trött självfall som behöver piggas upp. Håraccessoarerna får ett rejält uppsving i den välvårdande trenden – nu byter vi ut frätande plattänger mot stora och synliga dekorationer, spännen och clips av olika slag som är snälla mot håret.

Nej tack: Stylingtrenderna vi lämnar bakom oss

Dags att säga adjö till din utväxta ombre, kort-korta luggar och sönderslitet hår! Envisas du ändå med att ha lugg är det curtain bangs som gäller.