Inredningstrender för 2015

Trender finns överallt. Hur vi klär oss, hur vi för oss, vad vi äter och hur vi tränar. En av de bättre trenderna att följa är dock: inredningstrenden. En smaksak absolut, men är det inte härligt när ett nytt år slår över och modetidningar och bloggar slänger ur sig inspiration för våra hem? Ett av de bästa inredningsmagasinen är Elle och i en artikel här har de lyft 10 inredningstrender som kan vara bra att hålla på – och vi har lyft ut de 3 vi tycker är viktigast:

  • Streetart: Streetart har länge varit en uppåtgående trend och nu har den även tagit sig in i våra hem. Streetart, eller gatukonst som det heter på svenska, härstammar från graffitin men det innebär inte att du själv ska spraya på väggarna. Snarare ska du ta hjälp av en riktig konstnär för att få till det bästa och försöka hitta unika lösningar. Exempel: be en konstnär skapa ett mönster och tryck ett tyg av det, som du sedan kan klä en möbel i. Du som är intresserad av gatukonst bör även läsa här om konstnären Robin Rhodes som har sin första utställning i Stockholm i år.
  •  Rustik Keramik. Tungt, enkelt och glaserad i dämpade jordfärger. Mycket elegant och stilrent. Likväl fungerar även att använda sten i möbler, som exempelvis att ha skiffer som bordsskiva. Det ger ett väldigt elegant intryck och är helt rätt för 2015.
  • Orange: Om vi bara får välja en färg – är det orange som du ska använda, och den finns ju i så många olika varianter att det inte kan bli enformigt även fast du skapar dig ett rum av bara orange. Självklart är rekommendationen att du använder orange till detaljerna. En fåtölj i färgen eller en matta, det kan räcka fint.

Absolut trendigast: din personlighet

Bra tips på inredning kan du även hitta i andra artiklar än renodlade inredningstidningar. Som exempel kan du i denna artikel från Expressens Leva & Bo  läsa om hur du ska inreda. Som exempel ger de rådet om grått och grafiskt, någonting som stämmer helt med hur trenden står sig för 2015. Glöm dock inte heller vikten av att vara egen. Det är den främsta trenden oavsett år, självklart bäst i kombination med de trender som kommer och går.

???????????????????????????????????????