Skönhetsingrepp blir allt vanligare

Allt fler väljer att gå ut med att de gjort olika ingrepp och allt fler väljer även att lägga sig under kniven. Det blir även allt fler som anser att det är okej att man väljer att göra ingrepp på sin kropp.

4006251-healthy-woman-teeth-and-smileDet är skillnad på att lägga sig under kniven och att lägga sig under kniven. På ogonlocksakademin.se får man hjälp med exempelvis hängande ögonlock som kan skapa obehag och även ge huvudvärk. Sedan finns det plastikoperationer som man gör av rent kosmetiska skäl då man vill förbättra sin självkänsla eller bara känna sig lite snyggare. Både kirurgiska operationer och kosmetiska har ökat under de senaste åren och då fler går ut och talar om sina operationer gör det att man tar bort all dramatik och spänning kring det hela, för varför ska man inte få skapa ett så bra jag som möjligt? Enligt en frågeundersökning är det otroligt få som anser att det är fel att korrigera sin kropp:

  • Endast 2 % som anser att det inte är etiskt rätt att göra en operation
  • Hälften, 50 %, anser att det är rätt på medicinska grunder
  • och den andra hälften, 48 %,  anser att alla har rätt att bestämma över sin egen kropp.

Kändisarnas operationer

Vackra, rika och med stor framgång leviterar de genom livet. Men hur vackra deras bilder är på röda mattan så bär de flesta olika preparat i kinder, läppar och ögonbryn, alla för utom Julia Roberts kan det tyckas. Sajten Nyheter24 har tagit fram olika före- och efterbilder på olika kändisar där man snabbt och enkelt kan se hur de såg ut för några år sedan, och hur de ser ut nu. Vad man kan se är att näsoperationer verkar vara det populäraste en man göra och på andra plats kommer en läppförstoring.