Starta eget designföretag med lån

Har du som är designer funderat på att starta upp en egen verksamhet? Då kan du behöva ta ett lån för att köpa in de inventarier som krävs för att komma igång. Som egenföretagare kan det också vara svårare att få bolån. Men med hjälp av lite förberedelser kan det bli lättare.

företagAtt få bolån till sin drömlägenhet kan vara svårt som egenföretagare. Men det finns möjlighet till bolån utan fast anställning hos Comboloan, som erbjuder bra villkor. Andra metoder att öka sin möjlighet till att få bolån är att visa banken den inkomst som företaget genererat under de senaste åren, om verksamheten har varit igång ett tag. Om företaget gått med god lönsamhet kan det underlätta. Men om det är en nystartad verksamhet kan andra alternativ som redan nämnts vara bättre.

”Det går att driva företag av lust och av glädje att hjälpa andra. Men utan bra lönsamhet klarar man sig inte i längden” – Dagens Nyheter

Köp in inventarier

En nystartad verksamhet kan behöva lån för att ha möjlighet att köpa in de inventarier som krävs för att driva företaget. Som modedesigner kan en ny symaskin behövas, eller en provdocka, skissmateriel och annat. Att göra sin första egna kollektion kan också vara kostsamt. För att hitta ett lån med bästa möjliga villkor kan det vara klokt att kolla upp flera olika banker innan du binder upp dig till ett lån. Var också förberedd på att förhandla för att få bästa möjliga ränta och uppläggningsavgift. Om du som modedesigner vet med dig att du har en unik kreativitet att erbjuda världen och att din kollektion kommer att sälja, så kan det vara värt att ta ett lån för nyföretagare för att komma igång.