Så kan du inreda vardagsrummet

Det finns olika sätt du kan inreda vardagsrummet på. Inspireras av olika inredningsstilar som du sedan gör till din egen. Var inte rädd för att mixa olika stilar.

När du ska inreda ditt vardagsrum finns det många stilar du kan inspireras av. Med rätt färger, möbler och inredningsdetaljer kan du få precis den stil du är ute efter. Det finns bland annat soffbord i olika stilar att fynda på nätet men även mycket annat. Tänk på att välja möbler som du gillar. När du ska välja inredningsstil ska du tänka på att verkligen ta in vardagsrummet. En inredningsstil kommer till sin fulla potential om den antingen lyfter känslan som finns i rummets arkitektur eller genererar en snygg kontrast. Det kan vara en bra idé att börja med detaljerna för att se om stilen du valt verkligen passar dig och ditt hem. Tänk också på att våga mixa olika stilar. Lekfulla kontraster kommer ge ditt vardagsrum en personlig touch.

Skandinaviskt stil

Mock,Up,Poster,Frame,In,Modern,Interior,Background,,Living,Room,Skandinavisk stil är en modern stil som har hängt med länge. Den kännetecknas av minimalism och stilrenhet. En riktig designklassiker som kombineras med olika trendfavoriter och naturen är inslag som alltid finns med i den skandinaviska stilen. Om du vill inreda mer skandinaviskt ska du använda dig av färgerna vitt, grått och beigt. Möblerna ska gärna vara i trä. En ullmatta och någon snygg designlampa i vit armatur eller i naturmaterial är perfekt att inreda med.

Rustikt och romantiskt

Lantlig stil blir aldrig gammal och omodern. Den här stilen är älskad av många och funnits med i alla tider. Om du gillar mer lantlig stil ska du inreda med kryssbensbord i rustikt trä, pinnstolar, ullmattor och vita linnegardiner. Färger som du ska använda dig av är blåvitt, brunt, beigt och gråa färger som är varma.

Bohemisk stil

Vill du heller att ditt vardagsrum ska ha en bohemisk stil ska du mixa och matcha fritt med olika textilier, mönster och inredningsdetaljer i retrostil. Den här stilen har egentligen inga regler, du kan göra lite som du vill. Om du vill ha tips kan du inreda med brända toner av brunt, rosa och terrakotta som har lite gröna inslag. På väggarna kan du hänga färgglada posters och lägga mönstrade kuddar i soffan. En udda vas på soffbordet är perfekt. Möblerna ska helst vara i rotting, sammet och linne.