Yogatrenden här för att stanna

Trender kommer och går både inom mode och inom träning, men en sak som är säker är att en av årets hetaste trender just har kombinerat två av fjolårets hetaste trender till en sammanhängande trend – nu är det nämligen yoga och mode som ska gå hand i hand, och det är det flera snappat upp.

3635374-portrait-of-a-young-woman-stretching-her-backNu är det inte längre omöjligt att hitta snygga yogakläder online, för nu är det nämligen trendigt med yoga modet. Utsvängda mjuka byxor var till exempel något vi återkommande såg under modeshowerna som skulle visa 2017 års trendiga mode och i ett pressmeddelande skriver kläd- och inredningsbutiken att man just skapat en kollektion som heter Yoga. Likaså är ett ytterligare bevis på denna tes att Dagens Nyheter skriver om hur träningseventet Yoga Games med sina närmare 2 000 deltagare är ett ytterligare bevis på att just mode och yoga eller träning hör samman. Och man säger också att sportinfluensen i modestilarna förvisso dykt upp lite då och nu allt sedan Chanel lanserade ”praktiska plagg” på 1910-talet, men att det nu är mer talande än aldrig förr. Inte så konstigt heller med tanke på hur vår livsstil styrs allt närmre just träning och hälsa och så därför även i modet, som nu fokuserar på yoga-kläder. Men den främsta anledningen till att just yoga trendat handlar nog främst om att man nyligen kunnat bevisa hur yoga faktiskt kan bota depression – och genom att därför bära yoga-inspirerade kläder kan man visa att man är lycklig, helad och i harmoni. Men för att komma dit behöver man också lära sig yogan först och inte bara bära kläderna.

Så botar yoga depression

Enligt studien, som genomförts av vid Boston University School of Medicine i USA, kan man tydligt se hur både medicinskt behandlade och oprövade deprimerade personer får det lättare med sin depression genom yogan, skriver Svenska Dagbladet. Både yoga- och andningsövningar som hjälp gör dessutom att man kan använda sig av den här typen behandlingar för att utesluta de biverkningar som vanligtvis kommer med traditionell farmakologi. Så hur kom man fram till detta? Vad man gjorde i studien var att dela upp försökspersonerna i två separata grupper där den ena fick göra tre stycken 90-minuterspass i veckan och även hemmaträning. Den andra gruppen fick i sin tur i uppgift att göra två stycken 90-minuterspass i veckan och också dem fick hemmaträning på schemat. Genom att sedan jämföra resultaten av dessa grupper kom man fram till att den gruppen med högre yoga-dos fick bättre testutslag, men man såg även att både grupperna hade en påfallande förändring i den själsliga utvecklingen – till det positiva.

1600208-fitness-young-sportive-woman-with-water-and-towelSå klär du dig enligt yogatrenden:

  • Mjuka byxor som sitter lite slappt, likt haremsbyxor och kombinerar det med ett längre kroppsnära linne i skönt material – både byxor och topp får gärna vara färgglada
  • Mjuka tights i neutral eller färgsprakande färg kombinerat med ett lösare linne och stor hoodiejacka.
  • Precis hur du vill – bara du är glad och harmonisk i kläderna du väljer.