Välvårdat skägg gör män oemotståndliga

skäggSkägg har varit på trendkartan ett tag och nu är det mer inne än någonsin! Det går att matcha sitt skägg med både vardagskläder och med kostym, oavsett så kommer du att se helt strålande ut! Dessutom föredrar kvinnor skäggiga män för långsiktiga relationer, visar ny forskning.

Idag är det nästan ett måste att ha det där stora, välvårdade skägget för att hänga med i trendsvängen. Men, dagens skägg är inte som det var förr. Idag handlar det mer om att sköta om sitt skägg och hela tiden hålla det i topptrim, vilket du kan göra genom att bland annat vårda ditt skägg med skäggolja. Och, nu är det bevisat; skäggiga män är för många helt oemotståndliga.

Omotståndliga i längre relationer

Skogshuggarmodet pryder idag många modeföretags omslag, likaså den skäggiga välklädda mannen. Det välvårdade skägget är nu mer på trendkartan, du ska ha tydliga linjer oavsett hur stort eller långt skägg du har, säger barberaren Gudmundur till Sydsvenskan. Ett snyggt omskött skägg går att kombinera med det mesta och det kan nog vara därför som det blivit så omåttligt populärt bland både kvinnor och män. I Aftonbladet kan du läsa om en studie som gjorts på University of Queensland i Australien. Studien har visat på att heterosexuella kvinnor som är på jakt efter ett långvarigt förhållande i större mån föredrar skäggiga män än rakade. I testerna som gjordes så föredrog kvinnorna maskulina ansiktsdrag för kortare relationer och mer mjuka drag för en långvarig relation. Hur går detta nu ihop, tänker nog de flesta eftersom skägg är en stor manlighetssymbol. Jo, skägg mjukar nämligen upp ansiktsdragen, även om det ger ett tufft och manligt intryck. Därför tyckte sig fler kvinnor dras till skäggiga män, och många tyckte att de var oemotståndligt tilltalande.

Sveriges bästa skägg

Nyligen tävlandes det om bästa skägg på internationella skäggdagen som anordnades i Stockholm. Vann det gjorde Jonas Bergqvist för andra året i rad. Jonas vann i klassen ”Full natural beard” men också ”Best in show”. Han kan nu stoltsera med att ha Sveriges bästa skägg. Men vad är hemligheten bakom ett naturligt och snyggt skägg? I GP listas Jonas bästa skötselråd för skägg, bland annat:

  • Använd schampo och balsam när det är dags att tvätta skägget.
  • Återfukta ofta skägget med skäggolja och inpackningar.
  • Borsta skägget regelbundet.