Trendig hudvård för män

Idag tänkte vi ägna oss åt en växande trend och det är hudvård för män! Nog har män i alla tider ägnat sig åt hudvård på olika sätt: rakningen i ansiktet fodrar förstås att man tvättar och återfuktar för att undvika röda prickar. Här kommer lite tips på hur du som man kan hålla efter ditt ansikte till nästa nivå. Kanske prova något nytt?

manlig hudvård

Det finns en massa sajter som riktar sig specifikt till män men vi tycker ändå att hudvård på Hudoteket har det mest kompletta sortimentet. Dessutom är de dermatologer och hudvårdsspecialister, och man kan också göra en online analys av sin hudtyp. Än så länge finns det ingen bättre onlinebutik tycker vi. Ögonkrämer, dag- och nattkrämer, ansiktsmasker och mjukgörande krämer för hela kroppen är bara ett urval av allt de kan erbjuda. Dessutom ger de också bra tips på vilken hudtyp som den specifika produkten passar till.

K-beauty

Har du också hört talas om snigelslemmet som ska jämna ut de där små rynkorna i ansiktet? Faktum är att det inte är en slump. Den så kallade ”k-beauty”-industrin kommer från Sydkorea och där satsar man stenhårt på män som målgrupp:

Militärtjänstgöringen är ofta jungfrusilen. Långa utomhusdagar tär på hyn, vilket fått kosmetikaföretag att marknadsföra kombinerade sol- och fuktighetskrämer till unga soldater. Inför permission används sedan återfuktande ansiktsmasker som ”Extreme Power Military Mask”. Vanan följer med ut i arbetslivet, då få är beredda att lämna något till slumpen i den hårda konkurrensen om eftertraktade jobb. För att locka män att använda en större variation av produkter lägger företagen även stora pengar på forskning. Till exempel finns det nu en underlagskräm som kommer ut en maskulint blå ur tuben innan den antar en vagt rosaaktig hudfärg då den appliceras. Läs hela artikeln här.

Är du ute efter riktigt bra hudvårdsprodukter kan vi därför rekommendera sydkoreanska märken. Vill man ta det ett nördigare steg längre, vilket vi gillar, kan man även gå med på att köra hela ”paketet”. Ofta ingår till exempel att man ska börja sin behandling med en god kopp te.

Det är lätt att förvirra sig till att tro att du behöver speciella produkter som är anpassade efter manlig hy. Det viktiga är att anpassa det efter ens hudtyp, precis som för vem som helst. Att lära känna vilka metoder som fungerar på vilken hudtyp är därför viktigt. En enkel guide till det kan du läsa i expressen.se.

Café har också satsat på att vända sig till män med olika skönhetsråd och vill du ha specifika tips kan du vända dig dit.