Inred hemmet i nordisk anda

Den skandinaviska stilen är inte bara populär här hemma i Sverige utan även i andra länder. Enkelheten och de ljusa färgerna genomsyrar hela hemmet om du inreder i nordisk anda. Här får du några tips på vad du ska satsa på och vad som är typiskt för inredningsstilen.

Mjuka och gosiga textilier är vanliga i skandinaviska hem. På sommaren funkar det till exempel med ljusa och skira linnegardiner medan sammet och tjockare polyester är vanligt om vintern. På Nordisk textil hittar du fantastiska gardiner och gardintyg till förmånliga priser som passar väl in i den skandinaviska inredningsstilen.

Nordiska formgivare – en hit

Vill du inreda riktigt nordiskt så ska du kolla in de nordiska formgivarna som Bruno Mattson, Arne Jacobsen och Axel-Einar Hjort. Den typiska nordiska designen karaktäriseras av ett modernt formspråk, vackert hantverk och gärna inspirerat av naturen. Möblerna ska även vara funktionella och smarta men samtidigt vackra och enkla för att passa in överallt.

Detta gäller naturligtvis även valet av textilier. På Nordisk textil tar man tillvara det skandinaviska i både material och mönster så att de kan smälta samman med resten av interiören. Satsa på mycket textilier i gardiner, kuddar och mattor och kombinera med några statementprylar och stilrena möbler.

Glöm aldrig bort naturen

Det är viktigt att ta in naturen i skandinaviska hem, oavsett om du har en lantlig stil eller en mer modern inredning. Gå ut i skogen och ta in kvistar, blommor och ris och sätt i fina vaser. Tänk dock på att inte plocka saker som är fridlysta. På Naturvårdsverket hittar du mer information om vad som är okej att plocka.

”Man får bara plocka de blad och bär som årligen reproduceras, det vill säga, som inte skadar växten genom plockningen”