Oscarsgalan sätter trender

Den sista helgen i februari gick den 87:e Oscarsgalan av stapeln och på den röda mattan var det många guldkorn som glimrade och som man spådde bli stora trender under våren, så nu har det gått.

7586154-oscar-pris-vid-oscarsgalanGallakjoler från Sofiamoore eller en blåsa från Prada? Oavsett märke så är det viktigaste att klänningen sitter snyggt och passar ens former och förutsättningar. Men vad som är kul är att matcha in de rådande trenderna i klänningen vi köper, då blir det lite mer känsla när vi bär den. För många handlar inte Oscars bara om filmer utan även om mode och nästan halva nöjet är att timmarna innan galan se när stjärnorna vandrar ner längs mattan och visar sig från sina bästa sidor.

Trenderna

Det är uppstyrt från topp till tå när det vankas gala och när det kommer till just Oscarsgalan så brukar man kunna se olika trender som kommer sätta sig och de allra trendkänsligaste är inte sen på att efter gala haka på trenderna man sett. Vad man kan nu se, om man utgår från Oscarsbilder från Expressen, är att paljetter är något som kommer vara och redan är trendigt som stjärnan Dakota Johnson bar. Paljetter får oss att synas mer och verkligen lyfta fram vår personlighet. En annan klänning som stack ut är den med tull och spets för att plocka fram sin mjuka och feminina sida.

Om man mot all förmodan missade denna gala så är det dock mycket enkelt att spotta trenderna då modebutikerna brukar skylta med det senaste. Kanske är det bättre att sova ut och sedan ta en sväng längs den stora gågatan i staden för att spana in vad butikerna tycker att man ska handla. Vad man kan tänka på är att oavsett oscarstrender så är det viktigaste att utgå från sig själv.