Fira studenten 2020

Sommaren är på väg i en rasande fart och i och med det är det också strax dags för studentfirandet. Det är mycket att tänka på inför en av livets största dagar. Här kan du läsa om allt du behöver fixa innan.

Studenternas tid står inför dörren och även om ingen kan räkna med ett normalt studentfirande på grund av Covid-19 så är det ändå en högtid som ska firas. I och med det är det trots allt mycket som ska införskaffas i syfte att skapa ett minnesvärt firande. Coronavirus eller inte, studenten är för många unga en av de viktigaste dagarna i deras liv. Så vad är det du behöver inhandla? Kläder är väl det första många tänker på. Kostym för killar och klänning för tjejer, gärna med en personlig touch. Du som vill göra det riktigt personligt kan till exempel designa din egen studentmössa för att ha någonting helt unikt på huvudet. Men studentfirandet behöver förstås fler saker för att bli komplett. Läs mer om både kläder och annat för studentfirandet nedan och hur du trots att firandet till stora delar är inställt kan skapa en minnesvärd dag.

Klä dig trendigt på studenten

När det gäller frågan om vad du ska ha på dig på studenten handlar det till stor del som alltid om en avvägning mellan tradition och personlighet. Enligt modetidningen Femina är vita klänningar trendigt 2020, vilket är perfekt för studenten. För dig som vill ta det hela ett steg längre är det lika trendigt med neonfärger. För killar kan det inte gå fel med en traditionell kostym men också för dem finns det utrymme att kliva utanför ramarna. Mönster, framför allt tropiska mönster är på modet. Du som vill kan med andra ord köra på mönstrad kostym med en vanlig studentmössa på huvudet, som en mix mellan traditionen och någonting mer vågat.

Kosta på dig lite extra

Att ta studenten kan vara ett kostsamt projekt. Om det finns någon fördel med den pågående pandemin skulle det väl kunna vara att studentfirandet kommer att bli betydligt billigare för många. Desto bättre då att du nu kan kosta på dig extra lyx som du kanske inte skulle gjort annars. Det finns till exempel inte något som hindrar att du anlitar en cateringfirma trots att det inte blir någon stor bjudning.

Checklista för inköpen

Det är som sagt mycket du ska inhandla inför ett studentfirande, så även i år. Här följer därför en liten inköpslista som du kan checka av för att se till att ingenting saknas.

  • Mat som räcker till den närmaste familjen. Eftersom det är en högtid duger väl ingenting mindre än en meny bestående av för-, huvud- och efterrätt. Mat ni kan laga i familjen eller beställa via catering.
  • Kläder inklusive studentmössa – det blir inget studentfirande utan mössan på huvudet.
  • Presenter till dina klasskamrater. Det finns ingenting som hindrar att ni byter presenter med varandra i mindre sällskap.
  • Glöm inte fotot. Bäst blir det förstås om du anlitar en professionell fotograf. Bara för att det inte blir något utspring i år ska du inte skippa ett fint foto för att minnas dagen.