Så inreder du trendigt under 2021

För den inredningsintresserade är det viktigt att hålla koll på de senaste trenderna. Jordiga färgskalor är fortfarande i ropet, men nu med nya accentfärger. Vi kan fortsatt se starka influenser av sjuttiotalet i både kulör och form. Även handgjorda saker, återvunnet material och keramik står i centrum.

Om du snabbt vill skapa rätt känsla i hemmet finns smarta genvägar att ta för at inreda trendigt och ”tidsriktigt”. I den här artikeln ger vi dig de bästa inredningstipsen till hemmet 2021!

De senaste trenderna

En tydlig trend just nu när det gäller inredning är att inreda trendigt, men smart och praktiskt. Ett direkt tips till dig som vill skapa ett ombonat hem är att köpa stilfulla posters från Posterton som går hand i hand med årets trender. Här hittar du motiv som passar väl med de flesta trender; från naturliga landskap och motiv med miljöbudskap till mer färgstarka posters. Fördelen med Posterton är möjligheten att välja motiv i flera olika storlekar, vilket gör att deras produkter enkla att inreda med.

Bland de hetaste färgerna år 2021 hittar vi mintgrönt, ljusblått och lila. Naturmaterialen har även länge haft en given plats i inredningen och fortsätter också att dominera inredningstrenderna. Stilen har nu dock blivit mer avskalad och elegant med tydlig japansk inspiration.

Inred dina väggar med posters och tavlor

Att inreda med stiliga tavelväggar har länge varit populärt och det är fortfarande något som ger en personlig touch till hemmet. För att montera en tavelvägg behöver du ett tavlor i olika storlekar. Välj tavlor med motiv som betyder mycket för dig och skapar en tydlig röd tråd i hemmet. Fotografier kan framkalla känslor så som bilder på kära familjemedlemmar eller lyckliga minnen. För att hänga upp tavlorna behöver du upphängningskrokar och spik, en borrmaskin, tumstock och hammare.

För att maximera kreativiteten kan du måla direkt på väggen med de senaste trendfärgerna. Eftersom naturtrenden fortfarande är stark 2021 kan du inkludera detta i inredningen genom att använda vackert formade grenar som gardinstänger. Du kan också hänga utklippta blad i fönstret för att skapa djungelkänsla.

Låt inspirationen flöda

Det finns egentligen inget som kan stoppa din kreativitet när det gäller heminredning och tipset är att välkomna dina idéer. Här kommer några tips på spännande sätt att ge färg åt ditt hem:

  • Luta en spegel mot din vägg
  • Inred med golvlampor
  • Täck stora ytor med en fondvägg

Att luta en spegel mot väggen kan få ditt rum att kännas större samtidigt som spegeln faktiskt fyller en viktig funktion. Du kan exempelvis placera spegeln i hallen för enkel åtkomst när du är på väg ut, samtidigt som det ger en bra funktion för eventuella gäster. En vacker golvlampa skapar en levande känsla, samtidigt som det följer den viktiga tumregeln att alltid inreda med ljus på bästa sätt. En inredning som inte är tillräckligt upplyst kommer inte till sin rätt, så glöm inte att placera belysning på strategiska punkter i bostaden. För att genast ge ett starkt intryck när besökare kommer till ditt hem kan du också täcka en hel vägg med en vacker fondtapet, gärna med kulörer som passar ihop med resten av väggarna i rummet.