Snygg, färgglad garageport

En trend som håller i sig även i år är den färgstarka trenden med kläder, möbler och produkter i starka klara färger, ja till och med garageportarna ska vara i snygg fräsch färg. Men en port som såldes för hela 150 000 kronor var varken eller – det speciella med den var att den tidigare tillhört av tennislegenden Björn Borg och hans familj när han växte upp.

5341445-garage-and-carVad är söker du efter när du googlar efter inspiration till det planerade bygget av garage? Kanske skriver du enkelt in ”garageportar priser” för att hitta portar som både är snygga, rediga och prisvärda eller så kanske du var en av de personer som var med och budade på Björn Borgs gamla garageport från hans barndomshem i Södertälje – och den sålde inte billigt minsann (Källa). Men vem tjänade på detta köp? Eftersom att köparen i själva verket var Södertälje Kommun så är det nog dem som tycker sig ha tjänat bäst på affären, men rent ekonomiskt är det säljaren, vilket var en privatperson som dragit en jackpot. Affären slutade nämligen med att kommunen fick lägga hisnande 150 000 kronor för att få lägga vantarna på de numera berömda grönmålade garageportarna i klassisk 50-talsstil – och visst kanske det var värt priset eftersom det var här som Björn Borg övade sina första tennisslag och i SVT:s Antikrundan värderades portarna just till en prislapp på mellan 100 000-150 000 kronor (Källa). Säljaren kommer dock inte att behålla alla pengar för sig själv, hans plan är nämligen att använda pengarna till ett stipendium som kommer att lämnas till idrottare i Södertälje som både en hyllning till tennislegendens sportarv och staden.

Vad ska man titta efter i en garageport?

Det viktigaste när man ska köpa garageportar är dess funktion och säkerhet, skriver tidningen Vi i villa. Och det som man ska göra är att se över sina portar om de är byggda omkring1970- och 1980-talet eftersom att detta oftast är vipportar och dessa kan vara väldigt farliga. Fjädrarna i dessa har till och med rapporterats ha slagit ihjäl folk så något som är viktigt för säkerheten är att ha hög inkapslingsgrad – och om man dessutom vill vara rätt i tiden ska man även välja en garageport i snygg, färgglad nyans!