Miljötänk i hemmet

I ditt hem är det du som bestämmer och tur är väl det! Det betyder nämligen att du har möjlighet att anamma ett mer miljövänligt tänkande och bidra till en mer hållbar vardag. Det finns flera sätt som du kan gå tillväga för att lyckas och det bästa är att det inte kräver speciellt mycket ansträngning alls.

miljötänkMänniskor blir allt mer miljömedvetna och detta är något som naturligtvis är väldigt bra. Ju mer du kan värna om miljö och natur, desto bättre kommer också världen att må. Nuförtiden har det dessutom blivit ganska så trendigt med hållbarhet. Folk satsar på inredning som håller länge, jämför olika elbolag för att hitta grön energi och byter ut gamla värmepumpar mot nya. På företaget 20grader hittar du luftvärmepumpar till riktigt bra priser och det bästa är att du kommer att spara in på både energi och din egen plånbok.

Smarta knep för ett miljövänligare hem

Det finns mycket du kan göra för att se till att vara mer miljövänlig i ditt hem. Gillar du att inreda kan du till exempel se till att inredningen du köper är från second hand butiker eller att du väljer ut föremål med stor eftertanke för att minska konsumtionen. Här nedan hittar du en lista på många andra knep att ta till.

  • Gamla apparater som diskmaskiner, frysboxar och elslingor är riktiga energitjuvar. Leta upp dessa och ta bort eller byt ut till nya och bättre alternativ.

 

  • Hur ser det ut i ditt städskåp? Många produkter är allt annat än miljövänliga. Gör dig av med farliga kemikalier och satsa på Svanen-märkta produkter istället.

 

  • Reningsverkets filter kan inte ta hand om hur många farliga kemikalier som helst. Vill du vara mer miljövänlig så se till att inte hälla ut kemikalier i avloppet, till exempel i diskhon, handfatet eller i toaletten.

 

  • Välj miljömärkt tvättmedel och tvätta bara när maskinen är helt full. Vill du löpa linan ut så ser du naturligtvis även till att välja ett miljömärkt tvättmedel.

 

  • Att handla saker i andra hand är både roligt och väldigt bra för miljön. Återbrukning kommer i alla dess former och på annonssajter eller i second hand butiker kan du hitta allt från kläder till dekorationer och inredning.