Så hittar du de bästa presenterna

Är det dags att köpa julklappar eller andra sorters presenter? Sätt dig ner och gör en lista på vem du ska köpa presenter till innan du klickar hem paketen online eller köper dem i butik. Med några smarta knep är det enkelt att handla uppskattade gåvor till nära och kära.

Det kan vara lika roligt att ge presenter som att få presenter. Det kan dock vara klurigt att hitta saker som passar mottagaren. Det viktigaste är att gåvan är genomtänkt och att den passar mottagaren. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på när det kommer till att hitta presenter.

Köp presenter online

Det kan vara smidigt att handla presenter på nätet om du vill spara tid. Online hittar du i princip allt som finns i butik och mycket mer. Ofta är det dessutom billigare att handla online. Hos www.varuhus1.se hittar du många roliga presenter och presenttips till både vänner och familj. Hemsidan är mycket användarvänlig vilket gör att du snabbt kan hitta de presenter du är ute efter. Du kan välja olika underkategorier, till exempel ”Present till pojkvän” och ”Barnpresenter”, samt olika priskategorier. Hos varuhus1.se hittar du exempelvis garn och annat för stickning vilket passar bra om du vill ge bort årets julklapp 2022 – ett hemstickat plagg. På hemsidan finns det ett stort sortiment av presenter som är trendiga att ge bort i år:

  • Sällskapsspel
  • DIY-kit
  • Fina kaffeglas

Tänk igenom presentköpet

För att lyckas ge bort en bra present är det viktigt att du tänker på mottagarens intressen och behov. Vad tycker hen om? Är det något särskilt som hen behöver eller önskar sig? Gör gärna en lista med alla personer du tänker köpa presenter till. Tänk igenom ett eller flera presentförslag för respektive person innan du börjar leta efter presenterna. Ju mer genomtänkt presentköpet är, desto större chans är det att paketet kommer att bli uppskattat. Det minskar även risken att mottagaren returnerar sin julklapp. Många returnerade julklappar slängs istället för att säljas igen. Att slänga fullt fungerade produkter är självklart inte bra för miljön. Nya EU-regler ska hindra att de returnerade varorna slängs, men det bästa är såklart att köpa saker som mottagaren inte vill returnera. Ta dig därför tid att köpa genomtänkta paket som du tror att mottagaren verkligen vill ha.

Tänk på paketinslagningen

Det är alltid uppskattat att få ett paket med vackert inslagspapper, snöre och ett personligt kort. Ett fint inslaget paket visar att du har lagt ner tid och omtanke på presenten. Du kan med fördel välja inslagspapper efter tillfälle. Vid jul passar det bra med röda, gröna, bruna och guldiga papper. Till nyårspresenten kan du välja ett med glitter och till sommaren passar det med somriga pastellfärger.

Var ute i god tid

Sist men inte minst bör du köpa dina presenter i god tid. Att leta paket i sista minuten är sällan bra och resulterar ofta i att du köper saker som mottagaren inte vill ha. Det blir dessutom dyrare att handla i sista minuten än att beställa presenterna online i god tid.