Julklappstrender

Snart är det jul och många springer runt på stan med kassar i händerna för att hitta just de rätta julklapparna. Hur ser trenden ut för julklappar i år? Och vad blev egentligen årets julklapp?

winter-door-decoration-christmasDet är snart mitten av december och många är i full sjå att stöka inför jul. Det ska inhandlas mat, julgodis ska bakas och alla julklappar ska bli rätt. Alla kanske inte vill ha årets julklapp, VR-glasögon, som det skrivs mycket om just nu. I Veckans Affärer rapporteras det bland annat om hur svenskarna helst inte vill ha just årets julklapp i år, hela 85 % säger i artikeln att de helst inte ser ett sådant paket under granen. Så trots att det utmärkts till en trend verkar det egentligen inte vara en sådan. Intresset är relativt svalt. Och dessutom ser man rolig ut i glasögonen, trots att det säkerligen är en jätterolig produkt full av möjligheter. Mer om dessa och olika varianter kan en läsa mer om i denna artikel från Dagens Nyheter.

Att hitta en unik julklapp

Vad ska man då köpa i julklapp till sina nära och kära? Den tanken grunnar nog många på just i detta nu. Det är nämligen så att man vill ge något unikt samtidigt som personen i fråga också ska bli glad över att få. Som tur är kan man nu väldigt enkelt köpa de allra flesta av sina presenter på nätet, även riktigt personliga presenter som är graverade med en persons namn eller frontad med en egenvald bild. Det behöver med andra ord inte bli så svårt. För trots att många kanske inte vill ha just VR-glasögon så köper vi tydligen allt mer digitalt, nästan hälften av alla köp online sker dessutom via mobil och surfplatta.

För den som fortfarande vill ha något riktigt unikt men också hållbart är trenden att köpa en begagnad julklapp. På Blocket till exempel. Enligt en artikel i Expressen utser nämligen Blocket ”Årets begagnade julklapp”, och i år föll betygelsen på gamingprylar. Förra året var det lego som blev det begagnade, mer hållbara, alternativet till robotdammsugaren, men nu är det alltså gaminprylar som gamla konsoler med spel för e-sportande.